“Lidl Latvija” mediķiem un pacientiem ziedo vairāk nekā 451 tūkstoti litru dzeramā ūdens

Covid-19 izplatības mazināšanai un seku ierobežošanai, kā arī lai atbalstītu pacientus un veselības aprūpes speciālistus, mazumtirdzniecības uzņēmums “Lidl Latvija” veicis apjomīgu dzeramā ūdens ziedojumu Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD). Kopumā “Lidl Latvija” mediķiem un pacientiem ziedojis 640 paletes ar dzeramo ūdeni, kas veido vairāk nekā 451 tūkstoti litru.

01.06.2021 | Rīga

Ūdens paletes

Lai arī ziedojuma vērtība netiek atklāta, ziedotā ūdens daudzums būs pietiekams, lai ikdienā nodrošinātu dzeramā ūdens vajadzības Rīgas Austrumu klīniskās  universitātes slimnīcas piecu slimnīcas stacionāru pacientiem un medicīnas personālām pusgada garumā. Savukārt NMPD ziedotais ūdens – vairāk nekā 167 tūkstoši litru - nodrošinās dienesta mediķiem ikdienā nepieciešamo ūdens veldzi līdz vasaras beigām. 

“Ar šo pienesumu mēs vēlamies pateikties gan slimnīcas, gan NMPD mediķiem par pašaizliedzīgo darbu, kā arī atbalstīt tos, kas ārstējas stacionāros. Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir tā, kurā ārstējas visvairāk ar Covid-19 saslimušo pacientu, un mēs priecājamies, ka piegādātās dzeramā ūdens pudeles būs pieejamas gan palātās, gan personāla telpās,” pauž “Lidl Latvija” Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Uzņēmuma pārstāve norāda, ka ērti izmantojamās ūdens pudeles nodrošinās ieteicamo dienas ūdens normu NMPD brigādēm visā Latvijā: “Tie ir profesionāļi, kuru ikdiena mēdz būt tik trauksmaina un saspringta, ka par sevi nereti tiek aizmirsts. Priecājamies, ka dzeramais ūdens, kas tiks izplatīts caur reģionālajiem NMPD centriem, sasniegs dienesta mediķus visā Latvijā”.

Gandrīz 284 tūkstoši litri dzeramā ūdens Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai

Gandrīz 284 tūkstošus litrus dzeramā ūdens 1,5l un 2l tilpumos, kas izvietoti 380 paletēs, “Lidl Latvija” ziedoja Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, kas apvieno piecus stacionārus.

“Esam  pateicīgi “Lidl Latvija” par sniegto atbalstu Covid-19 pandēmijas laikā, kad mediķi un personāls nepagurstoši dara visu iespējamo, lai pacienti, kas ārstējas mūsu slimnīcā, izārstētos un veiksmīgi atgrieztos ierastajā dzīves ritmā. Jau vairāk nekā gadu Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir vadošā Covid-19 ārstniecības iestāde Latvijā. Visos piecos slimnīcas stacionāros ārstējas vairāk kā 35% no visiem valstī stacionētajiem Covid-19 pacientiem. “Lidl Latvija” sniegtais atbalsts ir nozīmīgs un būtisks ne tikai slimnīcas pacientiem, bet arī slimnīcas personālam, kas turpina cīņu ar pandēmiju. Paldies jums par to,” saka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Vairāk nekā 167 tūkstoši litru dzeramā ūdens Neatliekamās medicīnas palīdzības dienestam

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem “Lidl Latvija” ziedoja 167 340 litrus dzeramā ūdens. Apjomīgo ziedojumu, kas aizņem 260 kravas paletes, “Lidl Latvija” piegādāja NMPD reģionālajiem centriem Rīgā, Daugavpilī, Valmierā, Jelgavā un Kuldīgā, tādējādi nodrošinot ar dzeramo ūdeni NMPD strādājošos visā Latvijā.

NMPD Operatīvās vadības centra vadītāja Raita Krišjāne uzsver: “Darbs dienestā ir gana saspringts. Dispečeru centrā un brigādēs dežūras ilgst līdz pat 24 stundām. Nereti vienam izsaukumam uzreiz seko nākamais. Kopumā tie ir ap tūkstoti izsaukumu ik diennakti. Ir brīži, kad steidzoties no viena pacienta pie otra, mediķu brigādei nav laika piestāt savā punktā, lai atvilktu elpu un atveldzētos. Arī reģionu brigādēm dažkārt jāmēro lieli attālumi, nogādājot pacientus uz slimnīcām Rīgā. Mūsu kolēģi reti kad dodas dežūrā bez ūdens pudeles, jo šādos brīžos ūdens malks ir ļoti svarīgs. Paldies uzņēmumam par atbalstu, NMPD darbinieki to novērtē!”

Ziedojumā iekļautais dzeramais ūdens pildīts parocīgos 1,5l, 2l un 5 litru fasējumos. Tas ļaus ūdeni ērti izmantot gan NMPD punktos, gan paņemt līdzi mašīnā, brigādēm dodoties uz izsaukumiem.

Par "Lidl"

“Lidl”, kā daļa no Nekarzulmas pilsētā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group”, ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā, nodarbinot ap 376 000 cilvēku. 

SIA “Lidl Latvija” tika izveidots 2018. gada februārī un savu veikalu tīklu Latvijā atvēra 2021.gada 7. oktobrī. Šobrīd “Lidl Latvija” veikalu tīklā ir jau 30 veikali 13 Latvijas pilsētās.

Mediju kontaktiem

Korporatīvās Komunikācijas departaments
pr@lidl.lv

Kategorijas


Padalies tālāk

Skatīt vairāk